kolmapäev, 1. juuni 2011

Õpetus Gmailis uute maili-identiteetide loomiseks

Kuna ma ei jaksa iga kord kõigile seda juttu ette lugeda, siis panen selle siia kirja. Paljud küsivad, kuidas saaks Gmailist e-kirju välja saata mingi muu kui gmail.com aadressi alt.

Selle asja nimi on identiteet. Seda toetavad ka mitmed mailiprogrammid nagu Mail.app, Thunderbird jt.

Gmailis on seda küllaltki lihtne tööle sättida. Asja mõte on siis selles, et tsentraliseerid kogu oma maililiikluse ühte keskkonda, kust seda on lihtsam hallata ja jälgida. Töötad ainult ühe mailboxiga ja sedasi ei jää tähtsad kirjad märkamata jne.
Identiteedi eelduseks on see, et sul on olemas mingi teine mailiaadress kuskil mujal serveris. Olgu see füüsiline mailbox või lihtsalt alias. See alias v mailboxi aadress tuleks nüüd suunata sinu olemasolevale Gmaili aadressile. Seda saad teha ise või pöördud oma süsteemiadministraatori poole ja palud temal seda teha.


  1. Seejärel mine Gmaili ja võta seal menüüst "Mail settings" (e.k Maili seaded). Seal kliki lingil "Accounts and Import" (Kontod ja importimine). 
  2. Alajaotuse "Send mail as" all vajuta linki "Add another e-mail address you own". 
  3. Avaneb hüpikaken, kuhu sisesta oma nimi ja eespool seadistatud e-posti aadress. 
  4. Vajuta "Next step".
  5. Järgmises vaates märgi ära "Send through Gmail (easier to set up)". 
  6. Vajuta "Next step"
  7. Kliki "Send verification".
Nüüd tulebki põhitrikk. Kuna sa juba eelnevalt seadistasid oma uue aadressi sedasi, et kirjad suunatakse Gmaili, siis tuleb ka see kontrollkoodi sisaldav e-kiri nüüd su Gmaili aadressile. Kopeeri sellest kirjast kontrollkood hüpikaknas olevasse lahtrisse ja kliki "Verify". 
Kui nüüd lähed uue kirja koostamise vaatesse, siis on saatja aadressi kohal rippmenüü, kust saad valida aadressi, mille alt või kellena kiri välja läheb.

Tehtud!

Kommentaare ei ole: