kolmapäev, 22. detsember 2010

Halvad lihapallid

Ärge tehke lihapalle sellise halva retsepti järgi nagu ma täna tegin. Väga halvad tulid.
Retsept:
- haki paar küünt küüslauku, väike sibul, siba ingverit
- lisa paar spl õli
- lisa törts sojakastet (alati kasuta lighti, dark on kräpp)
- lisa 4-500 gr hakkliha
- lisa jõulude puhul veits (tõesti veits!) kardemoni
- jahvata veidi pipart peale, soovi korral ka soola või lisa veel natuke sojakastet
- sega korralikult läbi
- loobi saadud segu ca 10x vastu kausipõhja
- lase seista 10 minti

Aja pann korralikult kuumaks koos natukese õliga. Ära muretse, hakklihast hakkab kohe rajult rasva voolama. Veereta käte vahel paraja suurusega lihapallid, veereta need korra riivsaiast läbi ja pannile. Prae ja keera neid, kuni igast küljest mõnusalt pruuniks saavad. Kõrvale võib serveerida köögiviljadega ning sortsu teriyaki ja seesamiõliga praetud riisi.
Söö ära.
Ära kuula kõike, mis ma alguses räägin. Nämm;)

Kommentaare ei ole: