esmaspäev, 13. detsember 2010

Padaoru kriisist

Päevalehes räägitakse selle luuletaja Pomerantsi saavutustest Padaoru kriisi lahendamisel.

Kommenteerin.

Mis põhjalik analüüs, mis k***di koostöö?! Eesti mõistes oli igal juhul tegemist väga ERILISE olukorraga, mis siis, et bürokraadid ei kuulutanud välja ERIolukorda!

See "pika analüüsi ja koostöö" jutt on jama ning oluliselt teemalt tähelepanu kõrvale juhtimine. Niivõrd erilise olukorra puhul oleks pidanud vastutavate ministeeriumide targemad pead hiljemalt reede varahommikust istuma kõik koos ühe laua taga ning olukorraga tegelema, kuni asjad on korras ja inimesed ohutus kohas. Infot jagama, infot juhtima, tegevusi juhtima, teid sulgema, teavitama, raadios intervjuud tegema jne. Ministeeriumi lollemad pead oleks pidanud aga Padaorus lund kühveldama.

Kas ministri arvates ei ole vastutust nõudev see, et >500 inimest on lumevangis, seal oli haigeid inimesi jne. Kas minister läheks nüüd kellegigi juurde nendest, kes lumevangis olid - näiteks diabeedihaige poisi ema juurde -, vaataks talle silma ning ütleks: "Hea proua! Mina ei tunne endal süüd, et te seal 16 tundi kinni istusite. Mina magasin kodus rahulikult ja tuisk toimus nagunii ainult ühes kohas korraga." Hr Pomerants, kas teeksite seda?

See, et selline olukord üldse juhtuda sai, on TEGEMATA TÖÖ, TEGEMATA ANALÜÜS. Eesti ei asu Kuu peal, Eesti on kogu aeg siin olnud. Siin on kogu aeg lund sadanud ja tuisanud. Lihtsalt meie ametkonnad ja eelkõige nende juhid on süüdimatud, kes ei tea mitte midagi vastutusest ja ei tea mitte midagi riskide juhtimisest. Kõige hullem on see, et nad ei tunnista oma saamatust ega küsi abi erasektorist või kasvõi välisriikidest. Kõige hullem asi on loll juhtival kohal, kes ei tunnista oma rumalust.

Väidan, et meie ministrid EI SAA aru poliitilise vastutuse mõistest. Nende jaoks seda ei eksisteeri. Tõestagu vastupidist oma tegudega! Neil on olnud selleks 4 aastat - palju veel vaja on?!
Sellest ei saa aru ei Andrus Ansip, ei Marko Pomerants ega Laine Jänes. Igaühe tegevuse(tuse) kohta, kus konkreetsed inimesed on kannatanud, on võimalik tuua näited. Mida veel vaja on?!?! See on väga kurb ning ka ohtlik.
Üleskutse valijatele - PALUN arvestage nende sündmustega valimiskasti juures olles. Need sündmused ja ministrite käitumine ongi see, mis korraldavad meie elu Eestis. See ongi see, mis loeb. Ärge olge lambad, palun!

Kommentaare ei ole: