esmaspäev, 6. detsember 2010

Lume koristamisest Tallinna kesklinnas

Kuhu peaks linnakodanik pöörduma, kui ta tahab saada kaitset Tallinna linnavalitsuse kuritegelike tegematajätmiste eest? Ma väidan, et kui Tuukri põik tänaval on autod lumest liiga kitsa tee tõttu laupa pidi kokku põrganud ja prügiautodel pole võimalik hoovidesse manööverdada, siis on viga linnavalitsuses. Lumi asub kuhjades linnale kuuluval tänaval ja mitte keegi ei vaevu seda ära vedama. Kust abi saada? Kas peaks politseisse avalduse tegema?

Üks lahendus oleks muidugi veel - vabatahtlike abi. Selleks, et linn saaks puhtaks, oleks vaja kalluri- ja kopajuhtidel jõuda oma firma bossidega kokkuleppele, et teevad pärast tööd paar tiiru lumekoristust oma kodutänavate kandis. Ise lööksin labidaga kaasa nii, kuidas jaksaksin. Siiski peaks sellisel puhul LV mingit maksu oluliselt vähendama, sest MA EI SAA TEENUST, mida LV on kohustatud tegema (teede- ja tänavate korrashoid).
Antud juhul on tegemist juba konkreetse varalise kahjuga - autod ninapidi koos. Lisaks on hoovis prügiuputus. See pole sellest, et prügiauto ei saaks hoovis manööverdada - hoov on puhas -, vaid sellest, et prügiauto ei saa hoovi sisse keerata, kuna tänav on niivõrd kitsas ja lumine.

Vajadusel uploadin täna tehtud pildid ka.

Kommentaare ei ole: