neljapäev, 2. oktoober 2008

Kas ...

... tomat, küüslauk ja basiilik (mille kohta targemad pead ütlevad küll "basiilika", eks...) koos saavad üldse mingit sitta kombinatsiooni anda? Kahtlen. Selle tõttu anna teile siia ühe retsepti, mille tulemusi ma just näost sisse ajan. Samal ajal kuulan Arch Enemy't, see on ka oluline.:p

Võta paar tomatit, pigem suuremat.
Võta paar küünt. Loll, küüslaugu, mitte enda oma.
Võta paar kirssi. Mozarellat.

Ühest tomatist saad 2 tükki nii, et keera tomat külili, lõika tomatil kergelt ära "põhi" ja "katus" ja siis veel lõika korra pooleks tomat. Saad nagu 2 paksu viilu, mida on hea küpsetuspaberiga kaetud pannile asetada.
Siis pressi küüslauk läbi pressi ja tulemus aseta tomatitele. Nagu võid määriks peale, aga määrid pressit küslat.
Siis lase veskist veits soola vahele.
Siis rebi mozarellakirssidest mõnuga tomatitele valged mütsid peale. No pane ikka mõnuga seda va juustu.

Siis pane asi praeahju, mis sul juba eelnevalt veits soojas oli, ülemisele korrusele ja grill režiimiga peedista tomateid senikaua, kuni mozarella peal sulanud ja isegi natukese kuldpruunikaks tõmbuma hakanud.
Võta välja. Lõika akna pealt põõsast (sul on ju see!!!) värske basiiliku lehti. Purusta või rebi need ja aseta mozarella otsa. Veskist sae natuke pipart ka peale.

Head isu!

Fellow-kaalujälgijad, kes ka äkiste seda plogi loevad - chill. See on jumala säästutoit. Tomat on null, küüslauk miinus neli ja see kogus mozarellat pole kunagi kedagi paksuks teinud:)

Kommentaare ei ole: