Siuke nadi lugu juhtus pühapääva hommikul, et -kurat- must leib oli kodunt otsa saanud. Samas ei olnud asemele tekkinud viitsimist nii vara poodi ronida. Samas tühi oli kõht. Järeldus? Teha ise! Niisiis väike kulinaaria-alane õppetund kõigile leivanäljastele:
lase 3-veerand kruusi külma vett täis. Sega ca 10 tl jahunni sisse. Sirtsuta veits oliiviõli ka sekka. Ja soola ka ofkoors! Kesse idi ilma soolata oleks teind seda!?
Lase pann jumala tuliseks ja spl abiga tekita pannile väikesed loigukesed. Nagu väikesed pannkoogid. Need prae ära, ikka krõbedaks veidi. Pehmed on jamad, krõbedad on paremad.
Peale määra näiteks Veremaiku või mingit balta turu adžikat (mul on!) - jube mõnus.
Pärast tuli meelde, et kodus on täisterajahu ka, oleks võind sellega proovida. eks teinekord teen sellega.
Lisaks tuli meelde, et idee sain suvel itaaliast - seal kohalikus kommuunis viibida õnnestudes üks kohalik hipitibu tegi siukest kiirleiba - jube hea oli!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar