esmaspäev, 3. november 2008

Vanaema vokk

Head lugejad.

Täna õpetan ma teile vanaema voki valmistamist. Selle jaoks võta paar tükki vanaema*. Hästi sobib reie- ja kintsuliha. Nii, siis mine poodi, sest ülejäänd asju sul kodus pole. Kraba poest:
- porrulauk
- porgand
- punane kapsas (pool pead on ikka pool pead)
- ingver
- sibulast ja küüslaugust MA EI HAKKA ÜLDSE RÄÄKIMAGI
- spets kiiremad nuudlid
- šampinjonid
- paar õlut (heineken)
- õlid, sojakastmed ja muud jutud on sul eeldatavalt olemas juba, onja?

Nii, siis mine koju tagasi oma asjadega.

Seda sa juba tead onju, et voki tegemiseks peab sul kogu stuff olema lahti lõigatud? Kui ei teadnud, siis nüüd tead.

Lühidalt siis:
sibul, küüslauk, ingver noaga peeneks parajalt. kaussi.
broiler parajateks tükkideks. teise kaussi.

kapsas-porgand-porru riivelda kolmandasse kaussi selle riivi poolega, mis nagu viilud teeb või nii.

Nii. Siis võta kapist mõnus malmist Hackmanni vokkpann. Aja see nii kuumaks kui saad. Õli peale. Veereta pann korralikult õliseks. Samal ajal keeda kiirnuudlit kergelt pehmeks (2-3 minti).

Paar hetke pruunista sibul-küüslauk-ingver. Viska kana hulka. Pruunista läbi kergelt. Viska natuke karrit ja sojakastet peale. Tõsta pannilt ära.

Lisa õli ja kühvelda köögiviljad peale. Kuumuta kiirelt läbi. Lisa maitseks tilgake rummi või midagi. Sojakastet ka nagunii. Viska nuudel ja kana sisse. Sega läbi. Maitsesta soja ja kerge tilga küüslaugu-tsillikastmega.

Head isu!





* Vanaema asemel sobib kasutada ka broilerit. Kui on piisavalt vana broiler, siis pole olulist maitsevahet.

Kommentaare ei ole: