reede, 23. mai 2008

Ma ei ole Angeelika Kang!

Ja ma ei ole Imre Kose ega see suitsu-mutt ega ükski teine kuulus, aga retsepte mujalt maha kirjutav (no mitte kõiki, ok, mõne mõtlevad ise ka välja) kokk. Ma ei ole üldse kokk. Ma teen lihtsalt süüa. Ja ma ei kirjuta sellest, mis oli, vaid sellest, mis käimas. What's going on.
Praegu läks siis ahju siuke teema:

pane ahi sooja 225 kraadi juurde. ahjus soojenegu üks plaat ja üks ahjupott.

võta mõned kartulid, nii palju kui ära süüa jaksad (sööki raisata on patt raisk). koori ära.
puhasta sama suur arv +3 küüslauguküünt
osta poest siuke asi, millega saab õunasüdameid välja lõigata. selle asjaga tee kartulitesse augud, kuhu küslaküüned sisse istuvad täpselt (täpselt!!!)
nii, siis
topi küslad kartulitesse. kartulid puista üle soola, pipra ja näiteks tüümianiga
mässi kartulid sedasi fooliumisse ja pista ahju mingi 225 kraadi juurde

samal ajal peenesta ära väike tükk ingverit, tükelda 1 keskm suurusega sibul ja ülejäänd 2-3 küüslauguküünt. pruunista kergelt ära väikses õlis pannil loomulikult.
lisa juurde 2-3-400g kanahakkliha (sest me oleme kaalujälgijad, eks!)
pruunista hakkliha kergelt ära
maitsesta soola, musta pipra ja karriga
lõika aknalaualt maitseainepotist veits värsket basiilikAt (nagu paljud ütlevad) ja tilli. kui on sul seal veel midagi, näiteks ussilakamarja või kobramürki, pane need ka hulka.
keera panni alt tuli nahherisse ja lisa juurde värskelt lõigatud ja seejärel natuke hakitud oma-akna roheline
keeruta segi ja vala kaussi

tee tassi sisse 100ml küüslaugupuljongit (pulbrist)

puhasta neli normaalkaalus paprikat, mille värvi võid - üllatus-üllatus - ise valida
puhasta need nii, et lõika paprika ülemisest kuuendikust noaga naksti! läbi. siis seemned välja, ülemisest osast, millest saab kaas, ka seemned nahhui.


täida paprikapoisid kanaseguga. ole ettevaatlik, et ei plahvataks!
vala puljong ahjupotti
pane paprikakaantega kaetud täidetud paprikad kaanega kaetud potis ahju.

küpseta koos kartulitega mingi aeg. kuna mul on need parasjagu ahjus, siis ma ei tea, kui kaua küpsetama peab. vaata ise. mõtle. ole julge, katseta!

head isu!

Täiendus kell 19:56 - see on see, mis välja tuli ahjust ja kohe kõhtu sisse läheb.

1 kommentaar:

keegikuskil ütles ...

Peab katsetama, tundub väga hea :)