teisipäev, 15. mai 2007

Kalkun ahju, raisk!

No ma ei pea tegelt silmas Töörkit. Tegelt teen praegu Ägedaid Kalkunihakkliha-Juurvilja Kotlette (ÄKJK). Lihtne keiss:
võta pool kilo kalkunihakkliha. Rimist ostes kontrolli hinda, neil on IKKA selle hind vale ja maksab nende arvates mingi tuhat sotti sada grammi. Tegelt on paarkend kulli kilo.


siis võta pakk külmutatud (või värskeid, kui on!) juur ja puurvilju. No neid on igasuguseid, köögiviljad ja särgid värgid.

Viljad lase mikserlõikuriga peeneks, enne pane veits küüslauku ja sibult ka hulka. Soola ja pipart võid ka panna.

Siis pane viljad koostöös hakklihaga suurde kaussi ja sega mõnuga ära. Kui enne soolapipart ei pand, siis pane nüüd veits. Samuti lisa veits jahu, no selle koguse peale mingi klaas või kaks maximaalselt. Pigem vähem. Ja siis sega kõik ära lahedalt.

Ja SIIS tuleb kõige tähtsam! Tee nii nagu mu ema mind õpetas! Võtad kausi põhjast selle lihaviljapätsi kätte ja virutad kausipõhja tagasi. Ja niimoodi mingi paarkend korda või kuni viitsid või kuni jumalapäike looja läheb.

Siis aja pann kuumaks ja tee omale sellest ollusest ÜLImaitsvad pluss pooltervislikud ÄKJK-d!

head isu!

Kommentaare ei ole: